Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Párkapcsolat: építő vagy romboló

tanc.jpg

A párkapcsolat olyan mint egy társastánc.

Csak Te rajtad múlik, hogy ez a tánc milyen lesz, meddig tart, és mennyi örömöt lelsz benne !

 

Lehet egy csodálatos keringő, ahol a nézőket elkápráztatjátok.

De lehet egy vonaglás is, amit a nézők már alig várják, hogy vége legyen!

 

Egy kapcsolat már a legelején eldől, hogy képes  e hosszútávon  működni. A tartalom az alanyoktól, érzelmi skáláktól, befektetet energiától, kibontakozó érzelmektől fog fügni.

Soha nem egyformák az érzelmek. Vagy a nő vagy a férfi mindig jobban szeret, és bizony Aki jobban szeret az több mindenre képes a másikért!! Lehet, hogy Ő lesz a kapcsolatban a végén a vesztes, de értékben ő a többlet. Ami mindig ott marad benne, és tudja bármikor  a másik kapcsolatban kamatoztatni.Lehet, hogy az egyik kapcsolatban nem értékelik, de majd a másikban fogják.Ezekben az emberekben szó szerint tombol a szeretetre vágyás, és folyton adni akarnak.

Könnyű Őket megismerni, mert többször simogatja, szeretgeti, elnézi a másik hülyeségeit. Mondhatnák azt is, hogy mindig az ilyen tipusú ember aki vesztesnek érzi magát, és irányított személy lesz sajnos belőle. Bizony  több érzelmet rak be a kapcsolatba. Akár 70-30%  különbség is lehet. Ez a százalék arány ha idővel nem változik, bizony felborulást, konfliktusokat fog okozni. Ezután törnek ki azokból az egyénekből a lázadás, Aki több energiát, időt rak a kapcsolat fenntartásáért, működésért. Bizony tele lesz a puttony, kiborul a bili és előjönnek a leggyengébb láncszemek!!!

Gyenge láncszemek, amik promlémát- okozatot hoznak létre

  1. bizalmatlanság, féltékenység
  2. szeretethiány, érintés….
  3. bezavaró múl , exről való beszélgetés
  4. összehasonlítás volt szerelemhez
  5. se veled-se nélküled
  6. alulértékelési hiba
  7. magánynál még a rossz is jobb….
  8. nem tudom elengedni
  9. nem tudok mást szeretni
  10. jól élek mellette anyagilag, de mindenről lemondok miatta

A problémák bizony nem maguktól alakulnak ki

Minden probléma belőlünk indul ki!

Csak saját magunkat hibáztathatjuk ha valami nem úgy megy, ahogy szeretnék!! Addig amíg nem ismered fel saját hibáidat és nem változtatsz rajta nem is fog változni semmi sem.

Ha képes vagy lezárni a múltadat, a világ is megváltozik körülötted.

1—ha hagyod, hogy féltékenykedjenek rád, uralkodjanak feledted---meg is fogják tenni.

2- ha nem mondod, hogy szeretetre, érintésre van szükséged—nem kapsz mert a másik fél nem tudja a Te érzéseidet

3- mond el bátran, hogy nem vagy kíváncsi a múltbéli nődolgokra—lépjen túl rajta, vagy Te enged el. Egyszerre nem lehet a múltban és a jelenben élni. Csak Te fogsz erre rá menni, és rengeteg energiát visz el a gyötrődés.

4- mindenki különbözik és ettől kerek és szép a világ. Ha  benned keresi még az exet, vagy összehasonlított, akkor érzelmileg még nem tudott rajta túl lépni. Kevés az esély a közös boldogságig, és téged önértékelésben mindig fog gátolni.

5- se veled se nélküled, itt bizony elengedési, önértékelési problémák halmaza van. magad értékeivel kell tisztába kerülnöd hogy el tud engedni.

6- alulértékelés-önhibáztatás. Képes a másik fél beléd beszélni, hogy mindennek Te vagy az Oka. Csak azokkal a személyekkel lehet ezt az irányítási modult megcsinálni, Aki nincs tisztába saját értékeivel, érzelmeivel, lehetőségeivel. Fel kell építeni sajt magadat, hogy azt az embert tud bevonzani Aki megérdemel. Addig amíg a létra 3. fokán állsz, hiába vagy valójába a 4. ha nem hiszed el, hogy tényleg a 4. állsz. Mihelyt rá jössz, hogy a 4. állsz azokat a személyek is megfognak találni.

7- amikor nincs elég bátorságunk lépni. Ez lehet egyszerű lustaság is, mert egyszerűbb utat választjuk.

8- elengedési probléma ami lehet megszokás, vagy egyszerű függőség. Meg kell látni magadban az okot, a szerint hozni egy döntést. Képzelj magad elé mérleget. Egyik oldalra rakd azokat amik az ellen vannak, hogy vele maradj. A másik oldala rakd amik ellene szólnak. Ha egyértelműen több a negatív érv, akkor nincs miről beszélni.

9- nincs olyan, hogy nem tudsz mást szeretni. Csak idő kell, hogy kitisztulj a múltból, és ráfogsz jönni, hogy Te saját magadat gátoltad azzal, hogy nem engedtél be mást a szívedbe!

10- ez egy igen téves elmélet, ahol az ember saját magát börtönbe zárja az anyagi okok miatt. Önbecsapás, ámítás ami időrablással jár és nem engedi, hogy áramoltasd a szeretet magadban és mások felé.

par-2.jpg

Olyan kapcsolat nem volt és nem is lesz ahol mindig csak a mézes hetek, a csöpögő szerelem van.

Minden problémából, helyzetből ki lehet jönni. Építő jelegel van saját személyiségünkre is.

Építő jellegű kapcsolat ahol meglátjuk az értékeket, erényeket.

1. A problémák azért vannak, hogy észrevegyük és megoldjuk.

2. Különbözünk egymástól gondolatban,érzelemben, látásmódban és ez jó. Nem kell a másikat ezért megváltoztatni.

3. Ami bennünk erős abból adunk, amiben gyengébbek vagyunk elismerjük és segítséget kérünk. Ki egészítjük a másik gyengeségét.

4.Elismerjük ami a másikban jót, dicsérjük

5.Példát mutatunk azzal, hogy beismerjük hibáinkat, bocsánat kérés.

6.Tudjunk szeretetet kimutatni, adni és elfogadni

7. Beszéljünk minden nap egymással,érintsük meg szóval, érzelemmel

8. Ha van sérelmünk, nézet eltérésünk, ne halasszuk másnapra, mondjuk el ott melegében.

9. Mindenkinek vannak gyenge pontjai, érzelmi nyomogombjai.Ha felfedezed, ne nyomogosad, inkább segíts neki megérteni és túl lépni.

10. Ne erőltesd a másikra a te elképzeléseidet, hagyd a másikat érvényesülni.Ha rá erőlteted a Te akaratodat a másikra--konfliktust idézel elő--energiát veszel el tőle.

AHOL ENERGIA RABLÁS VAN OTT NINCS SZERETET!!!

Pár fontos mondattal zárom le, ami elgondolkodtató.

Ha igazán szeretsz valakit, türelemmel állsz hozzá, megadod számára a zavartalan csendet. Néha kell a magány, hogy le csendesedjünk.

Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét. (Alexandra Penney)