Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Lélek fogalma, jelentése

pure-harmony.jpg

 

       „

Mit jelent  a Lélek , mit értünk e szó alatt, mit nevezünk léleknek

A lélek szót már több helyen is igyekeztek megfogalmazni, körülírni. Különböző teóriákat , elképzeléseket írtak szavakba.

 Találgatnak, és igyekeznek minél jobban megfogalmazni a megfoghatatlant, láthatatlant.

De vajon Ki tudja  a legközelebbi pontossággal e láthatatlan, de mégis olyan csodálatosan működő létformát leírni?

A Lélekről csak azok tudnak írni igaz szavakat_ Akiknek vagy megtapasztalásuk volt,vagy betekintést nyerhetnek Isten segítségével. Akiknek a Lélekkel kapcsolatban van a feladatuk.Ilyenek a Lélekgyógyászok,Lelki segítők,Lélek látok.

 

Néhány gondolat a lélekről:

Wikipédia:

A lélek szót több értelemben is használjuk, mely így több fogalmat takar. Először is érdemes külön választani a szellem fogalmától. Elpusztíthatatlan eszenciáját jelenti az embernek, mely több hit szerint lélekvándorlás folytán több élőhöz is kapcsolódhat egymás után. A szellem a lélek és az élő test kapcsolatát valósítja meg. E kapocs a halállal feloldódik, a test elmúlásával rendszerint távozik e világból. Egyes hitek szerint, egyéb élőlények is rendelkeznek effajta halhatatlansággal, ilyen például számos indián vallás és a hinduizmus.

Magyar Katolikus Lexikon > lélek

lélek (héb. ruah, gör. pneuma, lat. anima): életelv (princípium), a test éltető formája, mely a testnek emberi létet ad (D 481). - I. A vallástörténelemben minden népnél föltűnik a ~képzet, az ember tudatos életét biztosító „szellemi” életelv. Annak a minden ősi kultúrában megtalálható meggyőződésnek, mely szerint az élet a halál után nem ér véget, alapja a ~ létezésének ki nem dolgozott fogalma, mely szerint az emberben van valami több, mint a puszta anyag, a puszta test. A szintén egyetemes →halottkultusz valójában a testet túlélő ~nek szólt. - A már határozottabb elgondolások szerint 1. a ~ életerő, mely a fontosabb szervekben (szív, vér, máj, csontok) lakik. A halál után ált. tovább él, ritkábban a testtel együtt meghal, de az élet tartama alatt is elhagyhatja az embert, pl. betegségben v. öntudatlanságban, s bizonyos szert-okkal vissza lehet hozni. - 2. Az én-nek, a gondolkodásnak és az akarásnak a hordozója, önálló élete lehet a szívben v. a fejben, s a halál után új formában él tovább ismeretlen helyen. - 3. Csak laza kapcsolatban van a testtel, alvás közben eltávozik, saját élményei vannak, s a testen kívül is megjelenhet különböző formákban. - 4. A képességeknek megfelelően több, különféle formában él az emberben. - A ~ fogalmában mindig benne volt a testhez képest nagyobb szabadsága is. A gör. mitológiában az emberi ~ megszemélyesítőjét szárnyakkal ábrázolták, neve, →Pszüché, pillangót jelent. -

Vajon a fizikai és kézen fogható megfogalmazás a valós, vagy a Katolikus lexikonban rejtették el  a lélek igazi eredetét, és fogalmát?

Mind a 2 megfogalmazásában találhatunk rész igazságot. Igyekeznek visszamenni a történelemben, és a leírásokra hagyatkoznak. Az igazi megfejtés viszont nem itt  csak  e részekben található meg.

Gondolkodtak már vajon azon, hogy egy embert mi tarthat életbe?

 Vajon mi mozgatja a háttérben az életfunkciókat?

Mi az összhang a fizikai test-elme- szellem-lélek között?

Pár gondolatot, azért leírok válaszként.

 3 fő fontos lét elem, kapcsolat.

happy-couple-590x300.jpg

1-Istennel való összekapcsolódásunk, ami egy életenergia fonalon keresztül működik.Ezen az életenergia vonalon jön le minden éltető energia,segítség ami ellátja a szerveinket energiával.Így az életfunkciók működni tudnak.Ha ezt az életfonalat elvágják fentről,az élet funkciók le állnak,bekövetkezik a halál órája.

2-Szellemi táplálékunk fonala, ami a magasabb énünkkel van össze köttetésben.Ha nincs meg a szellemi táplálékunk, nem tudjuk az életünket fenntartani, és a sorsunkat irányítani, fejlődni.....

3-Lélek ami a váz közepében helyezkedik el.A szívben lakik, de nem tartózkodik ott mindig.Fogja az érzelmi rezgéseket, és oda tárolja lenyomati formában.A Lélekbe magába semmi információ nem rögzül.A lélek össze van kapcsolódva egy információs hálózattal, és rakodnak e rezgések.A lélek és az információs kis gömb mindenhova együtt közlekedik.Ha a testbe nem tud belépni a lélek, akkor megszűnik az élet.Csecsemő halálok,vagy amikor a földiéletünk végéhez érünk.Ha kómában van valaki, úgy szintén nincs összeköttetés belsőleg a lélek és a test között.Olyankor a lélek külső szemlélő, megfigyelő.

A kérdésekre a pontos, részletes válaszokat az EREDETBEN találhatjuk meg.

Mit is takart az EREDET fogalma.

Ha egy picit logikusan átgondoljuk—nézzünk meg egy szép nőt—vajon honnan tudod meg, hogy belsőleg, egyénileg, természetileg mit rejt???

Csak is akkor tudsz meg mindent róla,ha visszamész az EREDETÉRE---SZÜLETÉSÉTŐL KEZDVE MIT ÉLT MEG, HONNAN SZÁRMAZIK—KI NEVELTE-MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLT—MIRE, HOGY REAGÁLT.

Mind addig nem lehet valaminek a fogalmát, lényét, létezését pontosan megfogalmazni, amíg  vissza nem megyünk a kezdeti állapotra.---A lélek születésére—helyére-Információira—törzsgyökereire—származására………

Az Eredet egy nagyon bizalmas és rejtett része az Emberiségnek, és maga a létformának is.

Ha Kíváncsi vagy a lélek eredetére,születésére, lakhelyére és még a többi információra ami eredeti forrásból jön égi csatornán keresztül?

Minden hónapban 1 alakalommal előadásokat tartunk amelyre várunk szeretettel minden érdeklődőt.

Minden hónapban más témakör lesz érintve.

 

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 77806
Hónap: 2066
Nap: 25